Laks med agurksalat
Erlend
Grünerløkka
- Type rett
- Porsjoner
- Hovedrett
- 4
Erlend sier
En klassiker fra oppveksten. En passende rett lage etter jobb når man vil ha noe som er raskt og godt.
For å lage dette trenger du
Laksefileter
poteter
rømme
1 agurk
3 ss eddik 7% klar
0.5 ss sukker
pepper, rikelig
salt
Gjør følgende
Kok potetene som vanlig.
Legg laksefiletene i en ildfast form og tilsett salt og pepper. Sleng inn noen hvitløksfedd og tørka chili hvis du vil.
I mens potetene og laksen tilberedes, gjør følgende:
- bruk en ostehøvel eller lignende til å skjære agurken i tynne skiver og legg i en ganske flat skål
- tilsett 2-3 ss eddik (etter skjønn)
- tilsett ørlite sukker, litt mer salt og en del mer pepper (smak til)
Når alt er ferdig, server med rømme og nyt retten.
Ekstra info
Agurken kom til Norge midt på 1600-tallet.