Oslo
Kokeboka
|

Laks med agurksalat

Erlend

Grünerløkka

Type rett
Hovedrett
Porsjoner
4

Erlend sier

En klassiker fra oppveksten. En passende rett lage etter jobb når man vil ha noe som er raskt og godt.

For å lage dette trenger du

Laksefileter

poteter

rømme

1 agurk

3 ss eddik 7% klar

0.5 ss sukker

pepper, rikelig

salt

Gjør følgende

Kok potetene som vanlig.

Legg laksefiletene i en ildfast form og tilsett salt og pepper. Sleng inn noen hvitløksfedd og tørka chili hvis du vil.


I mens potetene og laksen tilberedes, gjør følgende:

- bruk en ostehøvel eller lignende til å skjære agurken i tynne skiver og legg i en ganske flat skål

- tilsett 2-3 ss eddik (etter skjønn)

- tilsett ørlite sukker, litt mer salt og en del mer pepper (smak til)


Når alt er ferdig, server med rømme og nyt retten.




Ekstra info

Agurken kom til Norge midt på 1600-tallet.

Send inn din rett
Utforsk oppskrifter