Oslo
Kokeboka
|

Pannekaker

Sarah

Gamle Oslo

Type rett
Hovedrett
Porsjoner
Avhengig av mengden mel og melk

Sarah sier

På barneskolen var de beste dagene de dagene pappa lagde pannekaker til middag. Vennene mine likte også pannekaker, så det ble en slags middagstradisjon når utvalgte venner kom på besøk. Pannekakene skilte seg ut fordi de ikke var fettete eller klissete, bare myke og gode.

For å lage dette trenger du

Hvetemel

1/2 ts salt

Helmelk eller lettmelk

2-3 ss olje

3-5 egg

Gjør følgende

1. Bland sammen hvetemel og salt. Lag en grop i blandingen og tøm i melk. Dette må tas på øyemål, til det blir en relativt tyktflytende masse. Tilsett deretter olje og egg avhengig av størrelsen på røren. Rør godt med visp til den er klumpfri. Nå skal blandingen være mye mer tyntflytende.


2. Tilsett litt olje i stekepannen (kun denne ene gangen). Pannekakerøren skal være tyntflytende nok til å enkelt fylle stekepannen med et tynt lag. Stek pannekakene på høy-middels varme i ca. 2-3 min på hver side. Pannekaken er klar til å snus når hele overflaten har fått en gulaktig farge.


3. Pannekakene serveres med bacon eller sukker eller hva enn du måtte ønske.

Ekstra info

Første pannekake blir fettete og dårlig. Fårepølse fungerer bra som alternativ til bacon.

Send inn din rett
Utforsk oppskrifter