Pannekaker
Sarah
Gamle Oslo
- Type rett
- Porsjoner
- Hovedrett
- Avhengig av mengden mel og melk
Sarah sier
På barneskolen var de beste dagene de dagene pappa lagde pannekaker til middag. Vennene mine likte også pannekaker, så det ble en slags middagstradisjon når utvalgte venner kom på besøk. Pannekakene skilte seg ut fordi de ikke var fettete eller klissete, bare myke og gode.
For å lage dette trenger du
Hvetemel
1/2 ts salt
Helmelk eller lettmelk
2-3 ss olje
3-5 egg
Gjør følgende
1. Bland sammen hvetemel og salt. Lag en grop i blandingen og tøm i melk. Dette må tas på øyemål, til det blir en relativt tyktflytende masse. Tilsett deretter olje og egg avhengig av størrelsen på røren. Rør godt med visp til den er klumpfri. Nå skal blandingen være mye mer tyntflytende.
2. Tilsett litt olje i stekepannen (kun denne ene gangen). Pannekakerøren skal være tyntflytende nok til å enkelt fylle stekepannen med et tynt lag. Stek pannekakene på høy-middels varme i ca. 2-3 min på hver side. Pannekaken er klar til å snus når hele overflaten har fått en gulaktig farge.
3. Pannekakene serveres med bacon eller sukker eller hva enn du måtte ønske.
Ekstra info
Første pannekake blir fettete og dårlig. Fårepølse fungerer bra som alternativ til bacon.