Oslo
Kokeboka
|

Ovnsbakt Seigryte

Solveig

Gamle Oslo

Type rett
Hovedrett
Porsjoner
3

Solveig sier

Denne middagsretten har familien min laget i oppveksten min, men det er først etter jeg kom til Oslo jeg begynte å sette pris på den.


Når jeg er i Harstad tar jeg og pappa en tur på havet med sjarken. Vi får en del torsk og sei. Vi gir fersk fisk til naboer og fryser resten av fisken som vi ikke spiser selv.


Når jeg drar hjem til Oslo får jeg med meg fisk fra fryseren. Derfor har denne fiskegryta blitt noe jeg inviterer venner på i lystig lag. Håper du som prøver den også får nordnorsk middagsstemning.

For å lage dette trenger du

1 purreløk

400 g frosten torsk/sei

3 spiseskjeer smør

6 dl kaffefløte/matfløte

Ost

Tilbehør:

Poteter

Oliven

Cherrytomater

(Soltørkede tomater)

Gjør følgende

- Varm ovnen til 200 grader

- Del fisken i biter, burde skjæres opp i terninger når fisken fremdeles er litt frosten

- Hakk opp purreløken

- Legg fisk og purreløk lagvis i en ildfast form.

- Krydre med salt, pepper og smør.

- Hell i kaffefløten (matfløten)

- Gryta toppes med ost

- Dekk den ildfaste formen med lokk (aluminiumsfolie kan også brukes)

- Sett gryta nederst i ovnen og la den stå i 40 min (fløten skal rekke å bli litt klumpete).

-Kok opp poteter


-Server seigryten med cherrytomater og oliven (eventuelt soltørkede tomater).

Nyt.

Send inn din rett
Utforsk oppskrifter