Pasta puttanesca
Einar Weibust Hansen
Frogner
- Type rett
- Porsjoner
- Hovedrett
- 4 porsjoner
Einar Weibust Hansen sier
Pastaretten som startet sitt liv på et bordell i Napoli er blitt min faste følgesvenn på hytteturer i den norske fjellheimen.
Retten ble introdusert til meg en kald høstdag på Frogner og har siden vært med meg. Pasta puttanesca er en rask smaksbombe som er lett å lage til mange, og som krever minimalt med oppvask. Tar du med deg de riktige ingrediensene (som ferdig oppkuttede oliven) er oppvasken tatt før sausen er ferdig – selv uten innlagt vann!
For å lage dette trenger du
Olivenolje – en god slump
Tørkede chilli eller chilli flak
8 fed hvitløk
2 bokser ansjonsfilet fra Abba
2 glass kapers
2 glass skivede sorte oliven
2 bokser hakkede tomater
2 bokser flådde tomater eller cherrytomater
400 gram pasta
1 bunt persille
2 økologiske sitroner
150g parmesan
Gjør følgende
Steg 1
Ha en god slump olje i kasserollen til sausen, oljen skal dekke bunnen og litt til. Ha i hvitløk, ansjos og chilliflak. Start med litt chilli, stryrken kan justeres etterhvert.
Steg 2
Varm opp oljen på medium / høy. Rør litt. Når du ser ansjosen smelte i oljen er du klar til neste steg.
Steg 3
Ha i oliven og kapers. Disse skal kose seg på varmen i 4-5 minutter.
Steg 4
Ha i de flådde og hakkede tomatene. Kok opp og la småkoke en 20-25 minutter til den blir passe tyk.
Steg 5
Kok opp pasta.
Steg 6
Ta pastaen opp i sausen. Tilsett revet sitronskall og persille.
Steg 7
Topp med revet parmesan dersom du føler deg ekstra snasen.
Ekstra info
Denne retten krever sitronskall og persille, hvis du vil lage den på budsjett er det bedre å stryke parmesan!
Kjøper du ferdig skivede oliven er alt du trenger å dele opp: hvitløk, persille, sitronskall og parmesan. Skal du på en primitiv hytte kan det være like greit å ta det med ferdig kuttet i noen poser – da går det virkelig unna!