Oslo
Kokeboka
|

Msakhan

Ibrahim Al-Araj

Gamle Oslo

Type rett
Hovedrett
Porsjoner
2

Ibrahim Al-Araj sier

Fra Palæstina, Bethlehem. Vi pleier å spise det sammen med familien om sommeren. Retten minner meg om familieforsamlinger, lett og god mat som alle liker.

For å lage dette trenger du

6 spiseskje (90 ml) ekstra virgin olivenolje

5 mellomstore gule løk (2 1/2 pund; 1,1 kg), kuttet i 1/4-tommers terninger

1 3/4 ts (7,5 g) salt

1 spiseskje (10 g) sumak

1 1/2 ts (6 g) malt spisskummen

1/2 ts malt kanel

1/2 ts malt svart pepper

1/4 kopp (60 ml) hjemmelaget kyllingkraft eller buljong med lavt natriuminnkjøp eller vann

2 stk kyllingbryst eller kyllingelår

2 stk Naan Brød

Gjør følgende

1. Grill kyllingen i oven ved 230 c i 30 minutter


2. stek løk med olivenolje og salt, og kok, rør av og til, til løken har blitt helt myk og blir gylden rundt noen kanter, ca. 30 minutter


3. Rør inn sumak, spisskummen, kanel, sort pepper og kyllingbuljong, sammen med eventuell reservert kyllingjuice, og kok, rør ofte, til løken har kokt ned til en syltete og glasert konsistens, omtrent 10 minutter lenger. Ta av varmen og sett til side.


4. dekk brødet med løk som en pizza og legg kyllingen i midten, du kan legge den tilbake i over i 5 minutter for å få brødet og alt sprøtt.


Ekstra info

Msakhan betyr "noe som er tilberedt". I følge skikken blir msakhan konsumert under olivenhøsten. Imidlertid er denne retten så populær at den nå serveres hele året ved familiefeiringer og gjenforeninger.

Send inn din rett
Utforsk oppskrifter