Sopp carbonara
Amanda Kathrine Luisi Jansen
Gamle Oslo
- Type rett
- Porsjoner
- Hovedrett
- 2
Amanda Kathrine Luisi Jansen sier
Har helt siden jeg var liten elsket min mors carbonara med pancetta/bacon. Et år bestemte jeg meg å gå full vegetarkost og prøvde derfor meg på en vri med sopp :)
Lager denne oppskriften ofte når det er få råvarer i kjøleskapet eller for litt ekstra kos i hverdagen.
For å lage dette trenger du
200-250g linguine (eller ønsket pastatype)
250g aromasopp/sjampinjong
2-3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
2ss hvitvinseddik
2-3 eggeplommer
ca. 50g parmesan
Olivenolje
1/2ts trøffelolje (kan sløyfes)
2ts timian
Salt
Pepper
Persille
Gjør følgende
1. Kok opp vann med salt i, og legg i pastaen etterhvert.
2. Stek finhakket sjalottløk og hvitløk i litt olivenolje.
3. Sett ned varmen litt tilsett hvitvinseddik og timian og la det koke helt inn til det ikke er noe mer væske.
4. Stek sopp (kuttet i små terninger) i en tørr panne og la all vann fordampe.
5. Tilsett løkblandingen i soppen, tilsett litt mer olje (evt. smør) og sett ned varmen.
6. Miks eggeplommene, parmesan, salt og pepper sammen, og litt av pastavannet.
7. Hell sausen og soppmiksen over varm pasta og tilsett mer pastavann om du ønsker mer væske i sausen.
8. Topp med pepper og persille.