Osteterte
Line Rosvoll Holmen
St. Hanshaugen
- Type rett
- Porsjoner
- Hovedrett
- 4 Porsjoner
Line Rosvoll Holmen sier
Dette er den første oppskriften jeg lærte meg utenatt og den har vært med meg i minst 15 år. Osteterte minner meg om hjemme og mamma, som skrev ned oppskriften da hun fant den i et ukeblad en gang i tiden. Hjemme hos oss var (og er) dette den beste helgematen!
For å lage dette trenger du
Paideig:
150g hvetemel
50g smør (mykt/smeltet)
1 egg
150g jarlsbergost
Fyll:
2dl kremfløte
3 egg
250g jarlsbergost
1ts hvetemel
Gjør følgende
Paideig
Bland ingrediensene og kna sammen.
Smør en rundt kakeform (eller annen form med høye kanter), og dekk hele bunnen og ganske langt opp på sidene med deigen.
Stekes i 15min ved 180 grader midt i ovnen.
Fyll
1. Visp fløten
2. Skill eggene
3. Riv osten
4. Bland krem, eggeplommer, ost og hvetemel.
5. Visp eggehvitene stive og bland dem forsiktig i blandingen så du ikke mister for mye luft.
5. Hell blandingen i paiformen
6. Stek videre nederst i ovnen ved 180 grader i ca 30min til den er gyllen på toppen.
Paien er ganske mektig så det er digg med en frisk salat ved siden av.
Ekstra info
Om du føler deg kreativ, eller ikke liker jarlsbergost, før deg fri til å teste med andre typer ost!